Sportbond

Over de vereniging

Spel- en sportvereniging De Sportbond is een watersportvereniging die sinds 1928 bestaat. Wekelijks op dinsdagen krijgen zo’n 220 kinderen zwemles van de deskundige vrijwilligers van de vereniging. Op hun eigen website benadrukt de vereniging, dat ze geen zwemschool zijn en dat alles spelenderwijs in het tempo van het kind gaat. Als er echter behoefte voor is, hebben kinderen (en volwassenen) de mogelijkheid om hun Zwem-ABC bij de Sportbond te behalen:

Zwem-ABC

Als je wilt dat jouw kind beter leert zwemmen, is het Zwem-ABC de perfecte activiteit om dit doel te bereiken. In een waterrijke stad zoals Dordrecht is het van groot belang dat jouw kind goed en veilig leert zwemmen en tegelijkertijd plezier in het water beleeft. Tijdens het Zwem-ABC ligt de focus op zowel veiligheid, vaardigheid en plezier. Op deze manier wordt het leren zwemmen leuk!

Zwem ABC Dordrecht

De nationale zwemdiploma’s A, B en C

Zoals de naam het al verraadt, bestaat het Zwem-ABC uit drie nationale zwemdiploma’s: A, B & C. Deze zwemcursus is gericht op kinderen vanaf 4 jaar en zwemdiploma’s A en B leggen een goede basis voor zwemvaardigheid bij kinderen. Wie echter het hele ABC op zak heeft, is een ware vriend van het water! Na afloop van de cursus, neemt de leerling de officiële nationale zwemdiploma’s in ontvangst. Hierdoor hebben ze een levenslange paspoort voor zwem- en waterplezier.

De nationale norm zwemveiligheid

Elk niveau van zwemvaardigheid is door de Nationale Raad Zwemveiligheid gekoppeld aan een van de diploma’s van het Zwem-ABC. Pas als je het volledige ABC op zak hebt, voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Hieronder zie de verschillende niveaus van het ABC:

Zwemdiploma A: Je beheerst vaardigheden om in een zwembad zonder attracties te kunnen zwemmen.
Zwemdiploma B: Je beheerst vaardigheden om in een zwembad met attracties zoals stroomversnellingen, golfslag bassins of glijbanen te kunnen zwemmen.
Zwemdiploma C: Met dit diploma voldoe je aan de nationale norm zwemveiligheid en ben je in staat om in een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag te kunnen zwemmen.

Veiligheid en vermaak

Kinderen leren het beste wanneer ze plezier beleven. Daarom wordt tijdens het Zwem-ABC veiligheid met vermaak gecombineerd. Op deze wijze hebben de kinderen niet alleen een leerrijke, maar ook een gezellige zwemles. Door het gebruik van spelletjes, wordt de zwemvaardigheid van de kinderen verbeterd en ontwikkelen ze passie voor het zwemmen.