OSCD

Over de vereniging

De Onderwater Sport Club Dordrecht is een onderwatersportvereniging die in 1960 is opgericht. Hier wordt veel aandacht besteed aan clubactiviteiten, jeugdactiviteiten, clubaangelegenheden en toernooien. Daarnaast biedt de vereniging goede en veilige opleidingen binnen verschillende niveau’s in de duiksport. Bij de OSCD kun je terecht voor duiken, onderwaterhockey, scubadoe en freediving.

Onderwaterhockey

Onderwaterhockey is een wedstrijdsport en hoort bij de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB). Deze bijzondere sport wordt op de bodem van een zwembad gespeeld. Eigenlijk kun je het vergelijken met een meer geavanceerde versie van gewone hockey. Wat onderwaterhockey zo leuk maakt, is dat de spelers overal kunnen zijn: boven je, voor je, naast je of onder je. Dit maakt onderwaterhockey een dynamische watersport.

Een fysieke uitdaging

Doordat deze sport onder water plaatsvindt, is het een fysiek zware uitdaging voor de zwemmer. Tijdens het spel moet je lang jouw adem inhouden. Daarnaast moet je een goed coördinatievermogen hebben en een goede zwemmer zijn.

Wil je onderwaterhockey spelen? Bij deze Dordtse vereniging kan het!

Heb je interesse om deze intensieve en leuke sport uit te oefenen? Dat kan! Bij de Onderwater Sport Club Dordrecht (OSCD) kun je onderwaterhockey leren spelen. Klik hier voor meer informatie over onderwaterhockey.

Duiken Dordrecht

Duiken: Een rustgevende hobby

Ben je gefascineerd door de betoverende onderwaterwereld? Kijk je vol bewondering naar de video’s die onder water zijn gemaakt en droom je ervan om dit zelf een keer van dichtbij te mogen ervaren? Dat kan! In Dordrecht heb je de mogelijkheid om te leren duiken.

Op een verantwoorde manier onderwater

Wanneer je gaat duiken, is het belangrijk dat dit op een verantwoorde en veilige manier gebeurt. Je bent tenslotte vaak tientallen meters onder water en dan moet je weten wat je aan het doen bent. In Dordrecht kun je bij de OSCD (Onderwater Sport Club Dordrecht) terecht voor duiklessen! Hier leer je van ervaren instructeurs hoe je verantwoord kunt duiken.

Dordrecht en omgeving is een waar duikparadijs!

Dordrecht is omgeven van het water. De Zeeuwse wateren zijn een must-see voor duikers. Ook de Oosterschelde en de Grevelingen bieden prachtige duiklocaties die het verkennen waard zijn. Dus waar wacht je nog op? Kijk vandaag nog op de website van de OSCD en neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over een duikles.