MNC

Over de vereniging

MNC Dordrecht is een zwem- en waterpolovereniging. Volgens de vereniging, staan gezelligheid én sportieve prestaties voorop. De vereniging verwelkomt zowel jong als oud, recreatieve sporters, talentvolle sporters, beginnende en gevorderde zwemmers. Ze hebben een breed aanbod, waaronder wedstrijdzwemmen, waterpolo en zwemlessen:

Wedstrijdzwemmen

Ben je een ware waterrat, wil je jouw zwemvaardigheden verder ontwikkelen en ben je competitief ingesteld? Dan is wedstrijdzwemmen wellicht een interessante sport voor je. Tijdens deze dynamische sport ontwikkel je niet alleen jouw talenten op het gebied van zwemmen, maar leer je ook nieuwe technieken, maak je deel uit van een zwemselectie en krijg je herinneringen voor het leven!

MNC Dordrecht

Wedstrijdzwemmen bij het MNC Dordrecht

Het MNC is Dordrechts officiële watersportvereniging voor het wedstrijdzwemmen. Hier kunnen enthousiastelingen terecht om deel te nemen aan allerlei wedstrijden en competities. De watersportvereniging heeft een lange geschiedenis. Al in de jaren 50/60 begon de vereniging met wedstrijdzwemmen, en sinds 1985 is ze ononderbroken open voor Dordtse talenten.

De Dordtse zwemselectie

De Dordtse zwemselectie bestaat uit 110 wedstrijdzwemmers en op het hoogste niveau nemen de zwemmers deel aan nationale en internationale wedstrijden. Het is mogelijk om in groepsverband zowel als op individueel niveau deel te nemen aan wedstrijden.

Interesse? Ga een keer proefdraaien bij de MNC!

Voor beginners is het mogelijk om bij het MNC drie weken te proefdraaien tijdens de trainingsuren. Op de website van de MNC kun je meer lezen over het wedstrijdzwemmen.

Waterpolo

Waterpolo is een watersport die veel weg heeft van de sport handbal. Echter is er één groot verschil; deze sport vindt plaats in het water! Bij Waterpolo is kracht en uithoudingsvermogen nodig en is het van groot belang dat de speler in het bezit is van een goede zwemtechniek, inzicht en een goede gooitechniek. Het spel vindt plaats in teamverband en is onder zowel mannen als vrouwen populair.

Waterpolo in Dordrecht

Binnen de Dordtse watersportvereniging MNC vormt Waterpolo een belangrijk onderdeel van de zwemsport. De MNC Dordrecht is namelijk één van de grootste waterpoloverenigingen in ons land. Zowel bij de jeugd als bij de senioren zijn de teams van het MNC op alle niveaus vertegenwoordigd. De jeugdselectie van de vereniging behoort zelfs tot de top drie verenigingen van Nederland!

Meedoen?

Het is al mogelijk om vanaf het B-zwemdiploma aan te sluiten bij de ‘Ik Polo’-group van de MNC. Voor interesse hiervoor kun je het beste contact opnemen met de MNC.

Zwemlessen

MNC Dordrecht biedt ook de mogelijkheden om zwemlessen te volgen. Klik hier voor meer informatie over hun volledige lesaanbod.