KDR&ZV

Over de vereniging

De Koninklijke Dordrechtsche Roei- en Zeilvereniging (KDR&ZV) is een watersportvereniging met een rijk en lang verleden. Al in 1851 werd de vereniging opgericht en behoort daarmee tot een van de oudste watersportverenigingen van Dordrecht. Bij de vereniging kun je voor diverse zeil- en roeiactiviteiten terecht:

Zeilen

De wind in jouw haren, de zon in jouw gezicht en rondom je heen alleen maar water. Dit is de realiteit van het zeilen. Niet voor niets kiezen veel natuurliefhebbers voor deze rustgevende watersport. In de waterrijke stad Dordrecht heb je ontallige mogelijkheden als je wilt gaan zeilen. Geniet het uitzicht op de stad vanuit het water!

Leren zeilen op het spaarbekken ‘De Grote Rug’

In Dordrecht kun je zeilen op het spaarbekken ‘De Grote Rug’. Dat is een afgesloten plas in de buurt van de Stadspolders. Hier kunnen zeilliefhebbers van alle leeftijden varen. Bij de Koninklijke Dordrechtsche Roei- en Zeilvereniging (KDR&ZV) kunnen leden tussen de 8 en 80 jaar verantwoord leren zeilen.

Zeilen Dordrecht

Diverse activiteiten

Naast het recreatief zeilen, organiseert de KDR&ZV ook regelmatig wedstrijden. Hierdoor wordt het zeilen ook een leuke en competitieve sport. Word lid bij de vereniging om het ultieme uit jouw zeil hobby te halen! Klik hier voor meer informatie over zeilen in Dordrecht.

Roeien

Roeien is de perfecte sport voor mensen die van de natuur houden en tegelijkertijd fit willen blijven. Naast dat je in de buitenlucht bent, gebruik je jouw spieren en bepaal je zelf hoeveel inspanning jouw training heeft. Niet alleen is roeien een recreatief hobby, maar je kunt ook meedoen aan wedstrijden op diverse niveaus.

Roeien Dordrecht

Verschillende soorten roeien

Er zijn veel verschillende roeivormen. Zodra je jouw roeidiploma op zak hebt, kun je gaan ontdekken welke vorm het beste bij je past. Dordrecht heeft met 100 boten van diverse typen een van de grootste en beste roeiverenigingen van Nederland. Bij de Koninklijke Dordrechtsche Roei- en Zeilvereniging (KDR&ZV) kun je in een gezellige omgeving het roeien gaan ontdekken en ontwikkelen.

In Dordrecht leren roeien

De KDR&ZV is een fijne roei- en zeilvereniging die je op deskundige wijze introduceert aan de roeisport. De leden van de vereniging geven je gratis een instructie van het roeien. Wil je alleen op pad? Dan moet je een roeiexamen afleggen. Dit zorgt ervoor dat je op een veilige en verantwoorde wijze het water op gaat. Op de website van de KDR&ZV kun je meer lezen over roeien in Dordrecht.