DRB

Over de vereniging

De Dordtse Reddingsbrigade (DRB) is één van de 162 reddingsbrigades in Nederland met als doel om drenkelingen, indien mogelijk, te redden en met de juiste middelen hulp te verlenen bij calamiteiten. Ze zijn zowel op het land als in het water actief. Sinds 1956 zet de DRB zich hiervoor in. Daarnaast kan men bij DRB terecht voor het leren zwemmen en zwemmend redden. Ook zet de DRB zich in voor water- en evenementenbeveiliging en geeft ze cursussen in (kinder)EHBO. De Dordtse Reddingsbrigade heeft een grote groep sporters die op hoog niveau de wedstrijdsport Lifesaving uitoefenen.

Lifesaving sport

Lifesaving sport is een sport voor de gepassioneerde lifesaver! In Nederland zijn er ongeveer 23000 leden in 161 reddingsbrigades. Hiervan beoefent een deel de lifesaving sport. Lifesaving sport houdt in dat het reddingswerk in en nabij het water nagebootst wordt. Een combinatie van snelheid, kracht, techniek en tactiek bepalen het resultaat. Hier kan de competitieve lifesaver zijn vaardigheid testen!

Wil je levens redden en deelnemen aan de lifesaving sport?

Ben je een goede zwemmer of zwemster en lijkt het je leuk om levens te redden? Dan kun je overwegen om je in te schrijven bij de Reddingsbrigade Dordrecht! De reddingsbrigade is een hulpverleningsinstantie die zich inzet voor het redden van drenkelingen en het - waar het mogelijk is - hulpverlenen hiervan. Voor meer informatie over deze vereniging en hoe je lifesaver kunt worden, kun je naar de officiële website van Reddingsbrigade Dordrecht gaan.

Vinzwemmen

Op zoek naar de snelste zwemsport die er is? Zoek niet verder en ga voor het vinzwemmen! Vinzwemmen is een sport waar gebruik gemaakt wordt van zwemvliezen of een monovin. Dit kan op meerdere manieren; aan de oppervlakte van het water met een snorkel of onder water. Ook kun je bij de vereniging leren vinzwemmen.

Vinzwemmen

Sneller kan niet!

Wanneer je van snelheid houdt, moet je zeker overwegen om aan vinzwemmen te beginnen. Het Nederlandse record op de 100 meter is 39,42 seconden! Niet alleen voor de zwemmer is het leuk, maar ook voor de toekijkers is het een waar spektakel! De golven van de zwemmers zorgen ervoor dat de voeten van de toeschouwers niet altijd droog blijven.

Vinzwemmen is voor iedereen

Je hoeft niet een wedstrijdzwemmer te zijn om vinzwemmen te kunnen beoefenen. Ook voor recreanten is dit een leuke en energieke sport. Lijkt het je tof om dit te proberen? Bij de DRB kun je hiervoor terecht. Kijk hier voor een sfeerimpressie:

Water- en evenementenbeveiliging

Jaarlijks vinden er tientallen evenementen op het water plaats. Dit is leuk, maar brengt natuurlijk ook meer gevaren met zich mee. Zeker in een waterrijke stad als Dordrecht moet men hier rekening houden. Wanneer de evenementenbezoekers alcohol drinken en hierdoor een ongeluk krijgen, is het belangrijk om een goede water- en evenementenbeveiliging te hebben voor het waterevenement.

Reddingsbrigade Dordrecht helpt!

De reddingsbrigade Dordrecht zet zich jaarlijks op zo’n 75 evenementen voor de water- en evenementenbeveiliging in. Met hun deskundige ploeg zorgen ze ervoor, dat het evenement zo veilig mogelijk wordt voor ieder bezoeker.

Wil je hier een steentje aan bijdragen?

Lijkt het je leuk om deel te worden van de reddingsbrigade Dordrecht en mee te helpen bij de water- en evenementenbeveiliging? Neem vrijblijvend contact op met de reddingsbrigade om te kijken wat de mogelijkheden zijn!

(Kinder)EHBO

Wanneer je veel in, op of rondom het water actief bent, is het belangrijk om te weten wat te doen in het geval van nood. Soms gebeuren de meest onverwachte ongelukken en dan is het belangrijk dat je snel kunt handelen. Door een cursus (kinder)EHBO te doen, kun je je voorbereiden op noodsituaties. Bij de reddingsbrigade Dordrecht kun je een EHBO-cursus volgen.