Maatschappelijke diensttijd

Maatschappelijke diensttijd bij ExpeditieDordt

Dordrecht is een waterstad en biedt zijn bewoners en toeristen de mogelijkheid voor veel waterrecreatie. Hierdoor zijn er talloze watersportverenigingen in en rondom de stad gevestigd. Deze verenigingen staan te popelen om met leergierige jongeren samen te werken en ze aan de fascinerende wereld van watersport te introduceren! Daarom zijn ze – samen met AquActief – ExpeditieDordt begonnen! ExpeditieDordt is een initiatief van de Dordtse sportverenigingen om jongeren, die affiniteit hebben met het water, een leuke en leerrijke maatschappelijke diensttijd te kunnen bieden. In, op of rond het water kunnen jongeren ontdekken wat ze leuk vinden, hun talenten ontwikkelen en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan de samenleving.

Geïnspireerd door de Dordtse Reddingsbrigade

Sandra van Lohuizen, oprichtster van AquActief en ExpeditieDordt, is óók een van de projectleiders van het project van Reddingsbrigade Nederland waaraan DRB mee doet. Ze heeft in het verleden succesvol de maatschappelijke diensttijd bij de DRB opgezet. De maatschappelijke diensttijd bij de DRB viel bij de jongeren enorm in de smaak. Zo hebben de jongeren onder andere hun EHBO-diploma en het diploma toezichthouder zwembaden gehaald. Ze hebben dit kunnen toepassen tijdens de AquaGames, het geven van clinics & cursus ‘Auto te water’ en het beveiligen van evenementen mbv een rescue board. Dit succesverhaal heeft het initiëren van een maatschappelijke diensttijd bij ExpeditieDordt geïnspireerd.

Maatschappelijke diensttijd: Talrijke kansen bij ExpeditieDordt

De vele waterverenigingen die deel uitmaken van ExpeditieDordt bieden talrijke mogelijkheden voor het ontdekken en ontwikkelen van vaardigheden. Voor jongeren die nog niet precies weten wat ze later willen gaan doen, maar affiniteit hebben met het water, is ExpeditieDordt daarom de perfecte plek om op ontdekking te gaan naar zijn talenten en interesses. Hier kunnen jongeren zowel op professioneel als op persoonlijk vlak grote stappen zetten in hun ontwikkeling.

ExpeditieDordt creëert de perfecte match!

ExpeditieDordt vindt het belangrijk, dat jongeren leren op een manier en bij een vereniging die bij hen past. Er zijn in Dordrecht talloze waterverenigingen waar jongeren tijdens hun maatschappelijke diensttijd een steentje aan bij kunnen dragen terwijl ze leren. ExpeditieDordt kijkt naar de behoeftes van zowel de jongeren als de verenigingen en creëert op deze wijze de perfecte match voor een leerrijke periode vol ontdekking en ontwikkeling.