Leerexpeditie

Passie voor het water combineren met jouw carriere?

Wil je iets doen in, op of rond het water, dat je in Dordrecht overal om je heen ziet? Dat kan bij Leerexpeditie “Ontdek en ontwikkel jouw talent”! Door middel van een stage, onderwijsprojecten, praktijktijd, evenementen, onderzoeksopdrachten, afstudeerwerkstukken, een maatschappelijke stage, maar ook als ondernemer in opleiding, kun je bij de Leerexpeditie jouw passie voor het water met jouw carrière combineren.

Wat is Leerexpeditie “Ontdek en ontwikkel jouw talent”?

Leerexpeditie “Ontdek en ontwikkel jouw talent” is een initiatief van AquActief. AquActief is het samenwerkingsverband tussen de Dordtse water(sport)verenigingen. De meeste verenigingen hebben vaak vragen en opdrachten, die door geïnteresseerde jongeren kunnen worden beantwoord en uitgevoerd. Maar ze zijn ieder voor zich niet in staat om:
een goede match tussen wat jij wil en kan en hun vraag te realiseren,
jongeren kwalitatief goed te begeleiden
alle bijkomende zaken goed te organiseren zodat ook aan de eisen van het onderwijs of van de overheid wordt voldaan.
Daarom is AquActief gestart met de leerexpeditie als thuisbasis voor jongeren die in de watersport aan de slag willen met wat dan ook.

We zijn er voor je!

AquActief is, net als jullie, een club van doeners, die bereid zijn de handen uit de mouwen te steken. We doen er een schepje bovenop en haken niet af als het moeilijk wordt of tegenzit. Je kan niet overal goed in zijn, maar je kan er wel samen met gelijkgestemden het
beste van maken en ervan leren. Dat is onze leerexpeditie voor actief zijn rond het water, watersport, waterrecreatie en water-evenementen.

Achter watersport zit zoveel meer dan “alleen maar” actief zijn in het water!

Leerexpeditie “Ontdek en ontwikkel jouw talent” is niet alleen voor handjes, maar ook voor brains, die willen dat iets werkt. Dat geldt ook voor onszelf. Als waterverenigingen hebben we niet alleen met onze sporten te maken, want er zijn immers zoveel motieven waarom mensen watersporten doen. Gezondheid, het hoofd leeg maken, de strijd met de elementen aangaan, overgewicht etc. zijn diverse motivaties waarom iemand aan watersport begint. Hier valt dan ook veel over te leren tijdens een stage of ander leertraject naar jouw keuze.

AquActief speelt een belangrijke rol in Dordrecht

Naast dat AquActief de waterverenigingen bij elkaar brengt, zijn we ook partners in de inburgering van nieuwkomers, het actief houden van oudere mensen en steunen we mensen die hulp nodig hebben met het bevorderen van de veiligheid rond het water en watergebonden economische activiteiten. Daarnaast speelt AquActief een belangrijke rol bij het versterken van Dordrecht als de oudste waterstad van het land, die ligt op de kruising van belangrijke vaarwegen en die wordt begrensd door natuurgebieden met een internationale betekenis. We werken daarbij samen met de gemeente, maar natuurlijk ook met commerciële bedrijven of instellingen, die voor de belangen en behoeften van specifieke groepen of de natuur opkomen.

Wil jij hier een steentje aan bijdragen en jezelf tegelijkertijd verder ontwikkelen?

Als jij hier onderdeel van uit wil maken en aan bij wil dragen tijdens de leerexpeditie ‘Ontdek en Ontwikkel jouw talent”, neem dan contact op met sandravanlohuizen@aquactief.nl. We kunnen niet wachten om je te leren kennen!