Expeditie Dordt

ExpeditieDordt: Dordtse waterverenigingen bundelen hun kracht

AquActief is een samenwerkingsverband tussen de verschillende water(sport)verenigingen. In het verleden heeft de organisatie succesvol meerdere gezamenlijke evenementen georganiseerd. Hier kwamen de waterverenigingen bij elkaar om mensen het plezier van het water te laten beleven. Nu introduceert de organisatie een nieuw project: ExpeditieDordt.

ExpeditieDordt

ExpeditieDordt staat voor ontdekken, ontwikkelen en organiseren en focust zich op drie onderdelen:

1. Maatschappelijke diensttijd bij ExpeditieDordt

ExpeditieDordt heeft het doel om maatschappelijke diensttijd te kunnen faciliteren voor jongeren tussen de 14-27 jaar, die affiniteit hebben met het water en graag hun talenten willen ontdekken en ontwikkelen. ExpeditieDordt creëert de perfecte match tussen jongeren en bedrijven door te kijken naar de behoeftes van beide partijen. Lees hier meer over maatschappelijke diensttijd bij ExpeditieDordt.

2. Leerexpeditie “Ontdek en ontwikkel jouw talent”

Naast de maatschappelijke diensttijd, realiseert ExpeditieDordt een sportleerbedrijf. Hier worden mensen van alle leeftijden, die de behoefte voelen om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen binnen de watersport, gekoppeld aan bedrijven die op zoek zijn naar ondersteuning. ExpeditieDordt koppelt mensen die bijvoorbeeld op zoek zijn naar een afstudeeropdracht, stage, praktijktijd, onderwijsproject of dergelijke aan de best geschikte watervereniging. Lees hier wat de mogelijkheden zijn binnen de leerexpeditie.

3. ZwemSOS

Iedereen, ongeacht welke achtergrond, moet kunnen leren zwemmen. Zeker in een waterrijke stad zoals Dordrecht is dit van cruciaal belang! Daarom biedt ExpeditieDordt ZwemSOS aan: samen op survival! Wij vinden dat iedereen de kans moet krijgen om op een veilige en leuke manier kennis te maken met het water. ZwemSOS biedt mensen de kans om juist dit te doen. Lees hier hoe we dit doen!