Deelnemers van het ZwemSOS zijn klaar voor het behalen van zwemdiploma A!

Het ZwemSOS werpt zijn vruchten af. Het project, waar statushouders de kans krijgen om bekend te worden met het water als voorbereiding op zwemdiploma A, blijkt een groot succes!

65 statushouders zijn ontzettend blij met het behalen van het ZwemSOS. In een spectaculaire speelronde hebben ze op 25 juni laten zien dat ze volledig watervrij zijn en de 8 basiselementen van het voortraject van het zwemdiploma A -‘te water gaan’, ‘onder water’, ‘draaien’, ‘drijven’, ‘watertrappen’, ‘voortbewegen’, ‘ademhalen’ en ‘survival’- beheersen.

Vijf van hen waren reeds zover dat ze op 8 juli hun zwemdiploma A hebben gehaald bij de Dordtse Reddingsbrigade. Dit is een geweldige prestatie en motiveert de resterende statushouders om dit ook te bereiken.

Vanaf maandag 22 juli gaan wij met alle ZwemSOS-deelnemers 6 weken lang enkele keren per week zwemmen zodat ook zij hun A-diploma kunnen halen na de vakantie. Dit project is de uitkomst van de samenwerking tussen twee Dordtse proeftuinen binnen de maatschappelijke diensttijd voor jongeren. Het enthousiasme waarmee Jason, Youri, Martijn, Raffalinho, Mathijs, Pieter en hun begeleiders Richard & Josiemar van R-Newt en de mdt’ers van DRB Joshua, Aniek, Rosa, Melvin, Jelmar, Kathy, Anne, Suzanne en hun begeleiders Udo en Sandra dit project hebben gerealiseerd, heeft laten zien dat door dit soort initiatieven inburgering en het bereiken van nieuwe doelgroepen mogelijk zijn.

Deelnemers van het ZwemSOS zijn klaar voor het behalen van zwemdiploma A!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *